Hout beton schuttingen zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen.

Logisch ook, want dit type schutting zorgt niet alleen voor veel privacy, ze zijn ook erg solide, gaan lang mee en zijn ontzettend duurzaam. Bovendien kunnen hout beton schuttingen met de juiste voorbereiding ontzettend snel geplaatst worden.

Veel woningbouwcorporaties kiezen bij grote nieuwbouwprojecten dan ook steevast voor hout beton schuttingen.

Guido’s Schuttingbouw, gevestigd in Leeuwarden is al vele jaren de specialist op het gebied van hout beton schuttingen. Wij voorzien de klant van gedegen advies, leveren kwalitatieve materialen en plaatsen op een zorgvuldige manier jouw nieuwe hout beton schutting. Daarbij vinden we het belangrijk dat onze klanten goed geïnformeerd zijn. 

Overweeg jij om een hout beton schutting te laten plaatsen rondom jouw tuin of erf? Lees deze blog dan goed door. We gaan hier namelijk in op de meest gestelde vragen.

Daarbij proberen we een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van de verschillende voordelen van een hout beton schutting, met name ten opzichte andere vormen van tuinafscheiding. 

Hout beton schutting met enkele deur
Hout beton schutting met gaaspaneel
betonpaal antraciet

In deze blog lees je meer over: 

 • De voordelen van een hout beton schutting 
 • De verschillende houtsoorten
 • De verschillende betonsoorten
 • Het onderhoud van een hout beton schutting

Daarnaast geven we antwoord op vragen als:

 • Hoe lang gaat een hout beton schutting mee?
 • Wat zijn de kosten van een hout beton schutting?
 • Kan ik zelf een hout beton schutting plaatsen?

De voordelen van een hout beton schutting

De belangrijkste voordelen van een hout beton schutting zijn in de inleiding van dit bericht al kort genoemd. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende voordelen, zodat jij een weloverwogen besluit kunt maken om wel of niet voor een hout beton schutting te kiezen. 

Hout Beton Schuttingen zijn:

 1. Duurzaam;
 2. Veilig;
 3. Onderhoudsvriendelijk;
 4. Sfeerverhogend;
 5. En geven veel privacy.

1. Hout beton schuttingen zijn duurzaam

Goedkoop is vaak duurkoop. Bij de aanschaf van een schutting is dat niet anders. Voor slechts een paar tientjes kun je bij de meeste bekende bouwmarkten al terecht voor de aanschaf van een schuttingdeel. Dat is een goedkope optie voor de korte termijn, maar op de lange termijn kan die keuze vaak niet uit. 

Dergelijke schuttingen gaan, wanneer ze goed onderhouden worden, maximaal 15 jaar mee. Bij een hout beton schutting is dat een heel ander verhaal. Die kunnen, wanneer ze goed onderhouden worden, ruim 30 jaar meegaan.

Dat heeft alles te maken met de bescherming die het beton aan het hout biedt. Doordat het schuttingpaneel een ruime afstand heeft ten aanzien van het maaiveld, is er minder snel sprake van rot. De vuile rand die ontstaat door opspattend water en vuil, die je vaak ziet aan de onderkant van een schutting, gaat bij een normale schutting ten koste van de levensduur.

Omdat het beton hier prima tegen kan, heeft een hout beton schutting heeft hier geen last van.  

2. Hout beton schuttingen zijn veilig 

Als een hout beton schutting staat, dan staat hij als een huis. Zelfs harde windstoten, die de laatste jaren steeds extremer lijken te worden in ons land, maken geen schijn van kans. Tijdens eens storm is er met een hout beton schutting dan ook minder kans op schade aan de omgeving. Vooral in vergelijking met normale schuttingdelen.

Een ander veiligheidsaspect dat wel eens benoemd wordt, dat is de hoogte van de schutting. En de solide uitstraling die hij heeft. Inbrekers zouden hierdoor eerder geneigd zijn een huis uit te kiezen met een zwakkere erfafscheiding. Uit angst om niet over de hout beton schutting heen te komen in geval van nood.

De hout beton schutting zou dus een preventieve werking hebben op woninginbraak.  

3. Hout beton schuttingen zijn onderhoudsvriendelijk

In vergelijking tot een haag of andere groene afscheiding, is een schutting ontzettend onderhoudsvriendelijk. Hij hoeft niet gesnoeid te worden, heeft geen mest nodig en zal niet worden opgegeten door ongedierte zoals de buxusmot. In principe hoef je naar een schutting niet om te kijken.

Vind je de uitstraling van je schutting belangrijk en neem je de moeite om hem ieder jaar in de beits te zetten? Dan blijft de schutting niet alleen langer mooi, maar gaat hij ook nog eens veel langer mee. 

4. Hout beton schuttingen zijn sfeerverhogend

Wat sfeervol is en wat niet, dat is natuurlijk ontzettend persoonlijk. Waar de ene persoon van een donkere tuin met veel groen houdt, gaat de ander juist voor een minimalistische invulling en een lichte uitstraling. Voor welke sfeer je ook kiest, er is vrijwel altijd een optie die bij jouw wensen aansluit.

Denk aan een hout beton schutting rotsmotief, misschien in combinatie met een hout beton schutting douglas.  

Zo zijn er verschillende soorten betonnen elementen beschikbaar. Van grijs tot antraciet en met of zonder patroon. En ook als het op de houtsoorten aankomt zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Zo stel je zelf een schutting samen die perfect past bij de sfeer die jij voor ogen hebt met je tuin.

Later in deze blog gaan we dieper in op de verschillende keuzemogelijkheden.

Heb je al besloten dat je voor een hout beton schutting gaat, maar twijfel je nog over de juiste samenstelling? Vraag dan een specialist om met je mee te denken. Iemand die veel ervaring heeft met het plaatsen van hout beton schuttingen kan je vaak op een goede manier helpen bij het maken van een keuze. 

5. Hout beton schuttingen geven veel privacy

De eerste reactie die wij vaak horen na het plaatsen van een nieuwe hout beton schutting is “wat heerlijk, zoveel privacy”. Al naar gelang uw behoefte aan privacy wordt een scherm opgebouwd met 21 of 23 planken van 14 centimeter breed.

Bij een 21-planks scherm is er onder een bepaalde kijkhoek nog sprake van geringe doorkijk, terwijl er bij 23 planken geen enkele doorkijk meer is.

Hout beton schuttingen bieden dan ook veel privacy.

Vragen over het plaatsen van een hout beton schutting?

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen of wil je een hout beton schutting laten plaatsen. Kijk dan op de pagina veelgestelde vragen om te kijken of het antwoord daar te vinden is. Is dat niet het geval, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Ook voor een offerte op maat kun je contact met ons opnemen.